Skype automatisch opstarten uitzetten windows 10

Skype automatisch opstarten uitschakelen

1: Open het Windows Taakbeheer door met de rechtermuisknop te klikken op de taakbalk en te kiezen voor Taakbeheer of door de toetsencombinatie CRTL – ALT – DEL in te drukken.

2: Vervolgens opent het taakbeheer en hier zie je vervolgens een aantal tabs waaronder het tabblad Opstarten. Hier vind je nu een complete lijst met alle programma’s die tegelijkertijd met Windows 10 worden opgestart wanneer u uw laptop of computer aanzet. Voordeel van deze nieuwe weergave is dat je ook kunt zien in deze lijst hoeveel invloed zo’n startend programma heeft op de starttijd van Windows 10 zelf. Dus als u nog meer programma’s tegenkomt waarvan u niet wil dat deze tegelijkertijd opstarten dan kunt u ze hier nu uitschakelen:

3: Selecteer Skype, bij status ziet u dat Skype staat “ingeschakeld” deze kunt u uitschakelen door met de rechtermuisknop op Skype te klikken en te kiezen voor Uitschakelen.

Optie 2: Als skype niet tussen het tabblad Opstarten staat

Dit probleem had ik namelijk zelf. Mijn Skype programma stond dus niet meer tussen Opstarten in het taakbeheer. Dus dan is er misschien nog 1 mogelijkheid over en dat is terug naar Microsoft om te kijken of er een alternatieve manier is.

Via de officiële website van Microsoft heb ik een programma gevonden dat kan scannen welke programma’s er opstarten en die moet u downloaden op de betreffende computer en het programma heet: Autoruns for Windows v13.93

Eenmaal geïnstalleerd en het programma geopend staat in mijn geval ook geen Skype in de lijst. Dus we moesten verder opzoek. Ik heb contact opgenomen met Skype helpdesk en wat krijg ik daar te horen:

Optie 3: Skype verwijderen en opnieuw installeren

Zo gezegd zo gedaan. Helaas was dit ook niet de oplossing. Dus ik nogmaals aan de slag.

1: Skype applicatie verwijderd

2: Via Deze computer ben ik opzoek gegaan na het Program files en daar had ik nog een mapje staan met de naam Skype en alles wat in deze map zat heb ik verwijderd.

3: En een gratis programma om valse registry keys te verwijderen. Zelf heb ik dus Eusing gebruikt maar als je CCcleaner gebruikt is dat natuurlijk ook goed.

4: Vervolgens heb ik mijn laptop opnieuw opgestart en Skype weer geïnstalleerd en natuurlijk starte Skype weer direct automatisch op dus meteen ben ik naar het Taakbeheer gegaan via de allereerste stap bovenaan de pagina en nu staat Skype wel tussen het Tabblad Opstarten en nu kan ik hem gelukkig wel uitschakelen!

Probleem opgelost met heel wat zweet. Heeft u nog een probleem met uw laptop of computer die u niet opgelost krijgt? En wilt u deze opgelost zien? Neem dan contact met ons op.